Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
Graphic DesignΤεχνολογία

Ένδεκα τεχνάσματα που θα βοηθήσουν τη ροή εργασίας σας στο InDESIGN

 1. InDesign ο υπολογιστής

Μέσα στην παλέτα ελέγχου ή μετατροπής είναι δυνατό να υπολογιστούν και να επαναταξινομηθούν τα αντικείμενα. Η παλέτα ελέγχου μπορεί να βρεθεί από τη μετάβαση στο Window > Control και η παλέτα μετατροπής βρίσκεται κάτω από το Window > Object & Layout > Transform. Απλά χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο σας όπως κάνετε κατά τη χρήση ενός υπολογιστή. Παραδείγματος χάριν, να διπλασιάσει το μέγεθος ενός πλαισίου, να επιλέξει το πλαίσιο και στην επιλογή πλάτους ή ύψους εισήγαγε 55*2 και κάντε κλικ στο enter. Αυτό θα ταξινομήσει το πλαίσιο σε 110mm. Θυμηθείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή “Constrain Proportions for scaling” αν θέλετε να κάνετε scaling.

 1. Τέλειο κεντράρισμα

Για να τοποθετήσετε ένα αντικείμενο στο απόλυτο κέντρο της σελίδας, επιλέξτε το αντικείμενό σας χρησιμοποιώντας το εργαλείο επιλογής, cut (Command + X), πηγαίνετε στο View > Fit Page in Window (Command + 0) και πατήστε Paste (Command + V).

 1. Live corners

Το InDesign CS5 έχει ένα νέο χαρακτηριστικό γνώρισμα όπου μπορείτε να προσθέσετε τις στρογγυλευμένες γωνίες αμέσως. Σχεδιάστε ένα ορθογώνιο ή το τετραγωνικό πλαίσιο, χτυπάτε στο κίτρινο παράθυρο που συνδέεται με το πλαίσιο, αυτό θα ενεργοποιήσει τέσσερα νέα κίτρινα παράθυρα σε κάθε γωνία. Χτυπήστε σε έναν από αυτά και σύρετε οριζόντια στο κέντρο του πλαισίου, δεδομένου ότι αυτό που θα κάνετε είναι να διαμορφώσετε τις καμπύλες και στις τέσσερις γωνίες. Εάν θέλετε να απομονώσετε μια γωνία συγκρατήστε τη μετατόπιση προτού να την κλικάρετε και να την σύρετε. Οι λεπτομερείς επιλογές για τις επιρροές γωνιών μπορούν επίσης να βρεθούν με τη μετάβαση στο Object > Corner Options.

 1. Αγνοήστε το περίγραμμα κειμένων

Εάν έχετε ένα σώμα του κειμένου που πρέπει να καθίσει σε μια εικόνα που εφαρμόζει το περίγραμμα κειμένων, κάνετε τη ακόλουθη κίνηση έτσι το αντίγραφο δεν εξαφανίζεται. Επιλέξτε το πλαίσιο κειμένων, δεξί κλικ και πηγαίνετε στις επιλογές πλαισίων κειμένων, και μαρκάρετε στην επιλογή Ignore Text Wrap. Αυτό το tip μπορεί να είναι χρήσιμο για τους τίτλους ή τις περιγραφές φωτογραφιών.

 1. Eyedropper

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο eyedropper για να μιμηθείτε τις τοποθετήσεις από το υπάρχον αντίγραφο, fills, strokes ή χρώματισμούς μέσα στο έγγραφό σας. Επιλέξτε ή δώστε έμφαση στο στοιχείο που θέλετε να έχετε επιπτώσεις και να χτυπήσετε στην “αρχική” πηγή. Επιλέξτε οποιοδήποτε εργαλείο μέσα από την εργαλειοθήκη για να τελειώσετε τη διαδικασία. Επίσης εάν πιέζετε δύο φορές στο εργαλείο InDesign eyedropper θα σας παρουσιάσετε με ένα κιβώτιο επιλογών. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε και να ξεδιαλέξετε τις διάφορες επιλογές.

 1. Ετικέττες μέσα στους πίνακες

Έχετε δοκιμάσει να περάσετε μια ετικέττα μέσα σε έναν πίνακα; Η προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος τοποθέτησης ετικεττών θα αναγκάσει το δρομέα για να πηδήσει στο επόμενο διαθέσιμο cell. Για να προσθέσετε μια ετικέττα πηγαίνετε στο Type > Insert Special Character > Other > Tab. Ή απλά για συντομία, χρησιμοποιήστε την συντόμευση ALT + Tab.

 1. Find / Change

Mπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βρείτε και να τροποποιήσετε τα ανεπιθύμητα typos, παραδείγματος χάριν διαγράφοντας τα διπλά διαστήματα ή μεταβάλλοντας τα σύμβολα μείον σε παύλες. Πηγαίνετε στο Edit > Find/Change, επιλέξτε το Query drop down menu και επιλέξτε την τροποποίησή σας, επιλέξτε τις επιλογές αναζήτησής σας στο drop down box και χτυπήστε το κουμπί Done.

 1. Μονάδες μετατροπής γρήγορα

Αντί να περάσει από τις InDesign’s προτιμήσεις για να αλλαχτούν οι μονάδες, πηγαίνετε άμεσα στην παλέτα πληροφοριών. Εάν δεν είναι ήδη ανοικτό πηγαίνετε στο Window > Info. Στην παλέτα θα δείτε ένα μικρό σύμβολο τριγώνων δίπλα στη cross-hair. Κλικάρετε αυτή την επιλογή και επιλέξτε την προτιμημένη μονάδα σας.

 1. Διανείμετε τα αντικείμενα ομοιόμορφα

Ανοίξτε τη Align παλέτα με τη μετάβαση στο Window > Object & Layout > Align. Στην δεξιά γωνία, στην κορυφή, στο τριγωνικό κουμπί και επιλέξτε Show Options. Ένα εξτρα panel θα εμμφανιστεί με τίτλο Distribute Spacing. Τώρα επιλέξτε τα αντικείμενα που θέλετε να διανείμετε με το εργαλείο επιλογής και κλικάρετε είτε την οριζόντια είτε την κάθετη επιλογή. Είναι επίσης δυνατό να καθοριστεί το ποσό διαστήματος μεταξύ των αντικειμένων.

 1. Placeholder κείμενο

Κατά την προσθήκη placeholder του κειμένου “τρεξτε” την επιλογή caps lock για να προσθέσετε μια διαφορετική έκδοση του πληκτρολογίου σας. Για να προσθέσετε το κείμενο placeholder επιλέξτε το Type tool σας, σχεδιάστε ένα πλαίσιο κειμένων και πηγαίνετε Type > Fill with Placeholder Text.

 1. Συσσωρευμένα πλαίσια

Εάν έχετε να φορτώσετε ένα πλαισίο κειμένων/εικόνας το ένα πάνω από το άλλο μπορείτε να κινηθείτε ένα κάθε φορά. Για να το κάνετε αυτό πιέστε Command και κάντε κλικ έως ότου φθάσετε στο στοιχείο που απαιτείται. Το InDesign θα επιλέξει το κατάλληλο πλαίσιο και θα τοποθετηθεί στο κατώτατο πλαίσιο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο